Παγοβολή με grit blasting

Η συγκεκριμένη μέθοδος εφαρμόζεται μόνο από την Balkan Blast στην Ελλάδα.

Η μέθοδος αυτή έχει την δυνατότητα καθαρισμού μεταλλικών επιφανειών από εποξειδικά χρώματα, προχωρημένη οξείδωση, σκληρές επικαθίσεις κ.α., έχει τα ίδια αποτελέσματα σε επίπεδο καθαρότητας μεταλλικής επιφάνειας όσο η κοινή αμμοβολή βάσει British Standard BS4232, Swedish Standard Sa 2.5, SSPC Codes SSPC.SP10 (βάσει του προτύπου αμμοβολής ISO 8501-1). Η χαμηλή θερμοκρασία του ξηρού πάγου σε συνδυασμό με την σκληρότητα του υαλοσφαιριδίου (6 Mohs) προσφέρει καθαρισμό της επιφάνειας χωρίς να επηρεάζει το πάχος-διάσταση του μετάλλου, χωρίς να δημιουργεί τραχύτητα στην μεταλλική επιφάνεια και με ελάχιστα δευτερογενή κατάλοιπα. Αυτή η μέθοδος καθαρισμού μπορεί να εφαρμοστεί σε εξωτερικό περιβάλλον όπως λιμάνια (γερανούς, δικτυώματα κ.α.), σε πλατφόρμες πετρελαίου, κλειστούς χώρους (δεξαμενές, λέβητες, κ.α.), στροφεία/τουρμπίνες και εξαρτήματα ατμού μονάδων παραγωγής ρεύματος, στις κολλήσεις μετάλλων για έλεγχο ρωγμών, γενικά μπορεί να εφαρμοστεί όπου η κοινή αμμοβολή απαγορεύεται λόγω δημιουργίας σκόνης και μεγάλης ποσότητας κατάλοιπων. 

Η μέθοδος DRY ICE GRIT BLASTING παρουσιάζει τα εξής πλεονεκτήματα:

 • Δεν δημιουργεί σκόνη όπως η κοινή αμμοβολή, είναι μη επιβλαβές για την υγεία των εργαζομένων και του περιβάλλοντα χώρου και δεν χρειάζεται χρήση σκάφανδρου αμμοβολής.
 • Το επίπεδο καθαρισμού της μεταλλικής επιφάνειας είναι όσο της κοινής αμμοβολής, βάσει British Standard BS4232, Swedish Standard Sa 2.5, SSPC Codes SSPC.SP10 (βάσει του προτύπου αμμοβολής ISO 8501-1)  
 • Τα δευτερογενή κατάλοιπα (υαλοσφαιρίδιο) είναι ελάχιστα από 15kg/h-25kg/h ενώ της κοινής αμμοβολής από 150kg/h-250kg/h, ο ξηρός πάγος εξαχνώνεται με την πρόσκρουση στην επιφάνεια.
 • Μας δύνεται η δυνατότητα μίξης του ξηρού πάγου με οποιοδήποτε άλλο υλικό απόξεσης, επιλέγοντας ανάλογα με την εφαρμογή.
 • Δεν δημιουργεί τραχύτητα στην μεταλλική επιφάνεια λόγω της μορφής του υαλοσφαιριδίου (σφαιριώδες και όχι γωνιώδες) και χαμηλής σκληρότητας του ξηρού πάγου (1,5-2Mohs).
 • Αφήνει την επιφάνεια καθαρή και στεγνή έτοιμη για βαφή χωρίς να χρειάζεται μεγάλος χρόνος καθαρισμού όσο στην κοινή αμμοβολή από δευτερογενή κατάλοιπα.
 • Μπορεί να εφαρμοστεί σε ρύπους που δυσκολεύεται η παγοβολή, όπως εποξειδικά χρώματα, καλαμίνα κ.α.
 • Η αναλογία ποσότητας υλικού μίξης είναι 1:10 σε σχέση με την αμμοβολή. 
 • Μπορεί να εφαρμοστεί σε επιφάνειες με κοιλότητες που δεν μπορεί να εφαρμοστεί η αμμοβολή.
 • Μπορεί να εφαρμοστεί σε κλειστούς χώρους, όπως λέβητες, δεξαμενές, βυτία κ.α.
 • Μπορεί να αντικαταστήσει την αμμοβολή σχεδόν σε όλες τις εφαρμογές.

 

Ακολουθήστε μας

Ποιοι είμαστε

Υπηρεσίες

Επικοινωνία

BalkanBlast

Τηλ.: 6988091739, 2315537371

Διευθ.Γραφ.: Αλεξανδρείας 27, 54643, Θεσ/νίκη

Διευθ.Αποθ.: 11οχλμ. Θεσ/νίκης-Νεοχωρούδας, 54500, Θεσ/νίκη

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες... Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.